Tuotteet työympäristöön VIP-palvelulla.

Toimitusmaksu 9,90 € perille toimitettuna

Tilaaminen ei edellytä rekisteröitymistä

Korkeussäädettävä työpöytä vaihtelevaan työasentoon

Seisomatyö edistää terveyttä ja hyvinvointia monella tapaa. Yhdistä istuma- ja seisomatyö korkeussäädettävän työpöydän avulla.

Sähköpöydät

Testaa Gymbaa kaksi viikkoa veloituksetta

Nyt voit kokeilla Gymbaa kaksi viikkoa omassa käytössä ja huomata eron.

Gymba koekäyttö

Sairauspoissaolot ovat valtava kuormitus yritykselle – investointi ergonomiaan kannattaa

Tilastoista käy selville, että vuonna 2012 selkävaivat aiheuttivat yli 330 000 sairauslomapäivää, jotka maksoivat yrityksille ja yhteiskunnalle lähes 120 miljoonaa euroa. Koko yhteiskunnan tasolla kustannukset nousevat noin 600 miljoonaan euroon.

Syysflunssaa torjutaan hyvällä hygienialla, mutta ei kannata unohtaa myöskään työasennon ja ergonomian merkitystä sairauslomien vähentämisessä. Yksi yleisimmistä sairauslomapäivän syistä on selkä- tai niskakipu. Pelkästään työterveyslääkäreiden hoitoon hakeutuu selkävaivojen vuoksi vuosittain lähes 200 000 henkilöä. Yhden sairauspoissaolon laskennallinen hinta työnantajalle on noin 350 euroa.

Yhden sairauspoissaolopäivän hinnalla kustantaa jo aika paljon tarvittavaa ergonomiaa. Se maksaa pian itsensä takaisin työn tehokkuudessa ja selkäkipusairastumisten poistuessa.

Seisomatyö edistää terveyttä

Tiedätkö sinä, mikä on Suomen vaarallisin työasento? Se on nimittäin istuminen. Varmasti niskajumit ja vetämätön olo päivän päätteeksi ovat jokaiselle päätteellä työtä tekevälle tuttuja ongelmia. Istumatyö edesauttaa ennen kaikkea tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen syntymistä ja kehittymistä, mutta ajan myötä myös rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä ja painonhallintaongelmia, ja lisää jopa sydän- ja verisuonisairausten riskiä. Kuntoliikunta ja reippailu vapaa-ajalla on tärkeä osa työstä palautumista, mutta se ei välttämättä täysin riitä kompensoimaan koko päivän passiivisesta istumisesta koituvia haittoja.

Ei kuitenkaan ole syytä vaipua epätoivoon, koska tarjolla on monenlaisia ratkaisuja ja ihan loistavia tuotteita seisomatyön tueksi.

Paranna työpisteen ergonomiaa

Seisoessa vartalon tukiranka aktivoituu, aineenvaihdunta vilkastuu ja aivotkin pysyvät virkeämpinä. Senpä vuoksi kannattaa hypätä työskentelemään seisten ainakin osaksi päivää. Seisomajaksoja voi pidentää asteittain, ja suositeltavaa olisikin seistä noin puolet työajasta.

Istuma- ja seisomatyön yhdistämistä voi helpottaa sähköpöydän avulla. On tärkeää, että pöydän korkeutta pystytään säätämään nopeasti ja vaivattomasti halutulle korkeudelle aina tarpeen vaatiessa, mikä motivoi vaihtelemaan työskentelyasentoa useammin. Nopea ja hiljainen GetUpDesk -pöytä on sähköisesti säädettävä, joten työtason korkeuden muuttaminen käy kirjaimellisesti napin painalluksella.  

Luonnollista liikettä työpäivän aikana

Gymba-aktivointilauta on viime vuosina noussut päätteellä työskentelevien kesken varsinaiseksi hittituotteeksi ja hyvästä syystä. Laadukas ja tukeva Gymba on kotimainen innovaatio, joka ilahduttaa yksinkertaisella designillaan ja monikäyttöisyydellään. Aktivointilaudan käyttö onnistuu helposti, hyppäät vain seisomaan ja keinuttelemaan laudan päälle. Lauta mukautuu oman painosi mukaan.

Gymba tasapainottaa ja helpottaa lisäksi staattista seisomista, koska kroppa pysyy koko ajan pienessä liikkeessä. Näin seisomajaksoja voi pidentää pikkuhiljaa, kun keho tottuu uuteen työasentoon. Aktivointilauta on vieläpä sen verran pieni, että se kulkee kätevästi mukana työpisteiden välillä.

Jaksa virkeänä myös työpäivän jälkeen

Työhyvinvoinnista kannattaa pitää kiinni niin toimistolla kuin kotona työskenneltäessä. Oikeat työvälineet edesauttavat omaa jaksamista, parantavat työtehoa ja vähentävät sairauspoissaoloja. Oikeassa asennossa keho pysyy virkeänä iltapäivään saakka, ja jaksat paremmin myös vapaa-ajan harrastuksissa.

Etätyöskentely on tullut osaksi arkea

Etätyöskentely on lisääntynyt kuluneen vuoden aikana, ja etätyö on varmasti ainakin osittain tullut osaksi arkeamme tulevaisuudessakin. Kuitenkaan kotitoimistossa ei välttämättä ole mietitty esimerkiksi optimaalista työasentoa ja muita työn tekemiseen vaikuttavia seikkoja. Kotitoimisto asettaa työympäristönä aivan uudenlaisia haasteita.

Ergonomia etätyössä

Kotona työskentely ei tietenkään ole kannattava syy hankkia itselleen niska- ja selkävaivoja, vaan sielläkin kannattaa pitää työergonomia kunnossa. Kotona ei ehkä ole tilaa sähköpöydälle muiden huonekalujen lisäksi, mutta miten olisi erillinen taso seisomatyön mahdollistamiseen?

Etätyöhön sopiva ratkaisu on GetUpDesk Light -seisomatyötaso kannettavalle, eli pöydälle asetettava teline, jonka avulla muutat vaikkapa oman keittiönpöytäsi ergonomiseksi etätyöpisteeksi ilman korkeudensäätöominaisuudella varustettua sähköpöytää.

Työskentely vaatii usein keskittymist

Etätyössä melu on joskus häiritsevä tekijä. Omassa kodissa voi olla työpäivän aikana paikalla muitakin, jotka elävät ihan omaa arkeaan ja pitävät ääntä. Lapset mekastavat ja televisio huutaa taustalla. Kuulostaako tutulta skenaariolta? Mahdollisuus keskittyä tai viestiä muun tiimin kanssa ovat kuitenkin olennaisia seikkoja etätyöskentelyssä, joten kannattaa satsata oikeanlaisiin työvälineisiin.

Oikeat välineet helpottavat työtä kotitoimistossa

Käyttömukavuudeltaan erinomaiset Jabra Evolve2 -sarjan kuulokemikrofonit sopivat niin avokonttoriin kuin kotitoimistoonkin. Passiivinen taustamelun poisto takaa keskittymisrauhan ja langattomuus tuo liikkumisvapautta.

Jabran hyvin istuvat kuulokemikrofonit ovat Microsoft Teams -sertifioidut ja ne toimivat yhteen kaikkien johtavien UC-alustojen kanssa.

Kuulokkeiden loistava äänentoisto saa myös lempimusiikkisi kuulostamaan juuri täydelliseltä, kun kaipaat tsemppausta kiperissä, keskittymistä vaativissa tehtävissä.  

Etäpalaverit hoituvat näppärämmin, kun tekniikka on kunnossa. Kunnon web-kameran avulla koko työporukka on kuin yhden pöydän ääressä.