Tuotteet työympäristöön VIP-palvelulla.

Toimitusmaksu 9,90 € perille toimitettuna

Tilaaminen ei edellytä rekisteröitymistä

Sähköpöytä seisoma- ja istumatyön sujuvaan yhdistämiseen

Niskat jumissa, selkä kipeä ja aivot sumussa? Paras keino torjua staattisten työasentojen aiheuttamia haittoja päätetyöskentelyssä on vaihtaa työasentoa riittävän usein päivän aikana. Toimistokalusteista tärkein onkin ergonominen, korkeussäädettävä työpöytä, jonka avulla voi päivän mittaa työskennellä vuoroin seisten tai istuen.

Vältä staattisen työasennon haitat korkeussäädettävän sähköpöydän avulla

Istumatyö altistaa tuki- ja liikuntaelinsairauksille sekä lisää eri pitkäaikaissairauksien riskiä. Istuttaessa pitkiä aikoja kerrallaan lihakset passivoituvat ja kuluttavat vähän energiaa, jolloin sokeri- ja rasva-aineenvaihdunta heikkenevät. Pitkäaikainen, staattinen seisomatyö taas voi aiheuttaa jalkojen turvotusta ja jatkuessaan erityyppisiä selkäkipuja.

Korkeussäädettävä sähkötyöpöytä kannustaa vaihtamaan työasentoa

Työasentojen vaihtelu päivän mittaan on ensiarvoisen tärkeää. Seistessä lihasryhmät toimivat aktiivisesti kannatellen seisojaa tuolin sijaan, jolloin aineenvaihdunta kiihtyy ja olo tuntuu virkeämmältä. Työasentoa olisi suositeltavaa vaihtaa noin tunnin välein, ja noin puolet päivästä olisi hyvä työskennellä seisten.

Istuma- ja seisomatyön yhdistäminen hoituu vaivattomasti sähköpöydän avulla. Sähköpöydän etuna on sen helppo korkeudensäätö halutulle työskentelykorkeudelle napin painalluksella. Koska sähköpöytää on tarkoitus nostaa ja laskea useita kertoja päivässä, on toiminnallisuuden kannalta tärkeää, että sähköpöydän moottori ja mekanismi toimivat nopeasti, tasaisesti ja hiljaisesti.

SELKAn yksijalkainen sähköpöytä sopii pieneen tilaan kotona ja toimistolla

SELKA ELECTROn yksijalkaiset sähköpöydät sopivat kompaktin kokonsa ansiosta pieneenkin tilaan, joten ne ovat aivan loistavia etätyöpöytiä. Pitkä, kolmemetrinen johto antaa runsaasti mahdollisuuksia pöydän sijoittamisessa juuri sopivaan paikkaan myös kotitoimistolla.

ELECTROssa erikoisominaisuutena on mahdollisuus säätää korkeutta Linak Desk Control -mobiilisovelluksella. Mobiilisti hallittava korkeudensäätö on todella näppärä toiminto päivittäisessä käytössä. Mobiilisovellukseen voi tallentaa useimmin käytetyt pöydän korkeussäädöt senttimetrin tarkkuudella, joten työasennon muuttuessa ei joka kerran tarvitse etsiä sopivaa korkeutta uudestaan.

Mobiilisovellukseen voi lisäksi asettaa motivoivia seisomistavoitteita. Sovellus muistuttaa aina, kun olisi hyvä nousta ylös pöydän äärestä. Näin varta vasten ergonomiseen työskentelyyn hankitun työpöydän ominaisuudet eivät jää hyödyntämättä. Sovellus seuraa kalorinkulutusta ja päivittäistä edistymistä, mikä kannustaa entisestään kiinnittämään huomiota työasentoon ja omaksumaan terveellisiä tottumuksia.

Huomioi sähköpöydän oikea korkeus

Ergonomisesti oikea korkeus työtasolle niin seisoma- kuin istumatyössäkin on sellainen, jossa työtaso tukee käsiä kyynärpäiden ollessa 90 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Näin vältytään hartiaseudun rasitukselta, joka nopeasti aiheuttaa jännityspäänsärkyä. Esimerkiksi SELKA ELECTROn maksimikorkeus 121 cm soveltuu myös pitkille käyttäjille seisomatyöskentelyyn.

Täydennä korkeussäädettävää työpöytää haluamallasi ergonomisella työtuolilla

Seisomatyön vastapainoksi on hyvää vaihtelua välillä istahtaa alas. Korkeussäädettävän työpöydän kaveriksi sopii mikä tahansa ergonominen työtuoli. Esimerkiksi satulatuoli sekä monet aktiivituolit vaativat hiukan korkeamman työpöydän kuin tavallinen toimistotuoli, joten niiden käyttäjälle pöydän korkeudensäätö on olennainen ominaisuus. Jos haluat käyttää perinteistä työtuolia, säädä työpöytä vain matalammalle.

Satulatuoli on oiva pari korkeussäädettävälle pöydälle

Aktiivinen istuminen satulatuolilla ylläpitää selän aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Selkä saa luonnollista poikittaista liikettä ja vatsalihakset aktivoituvat tukiessaan kehon ryhtiä. Lihakset joutuvat työskentelemään istuma-asennon ylläpitämiseksi. Oikeassa istuma-asennossa satulatuolilla lantio on kääntyneenä eteen ja alaselkä muodostaa luonnollisen notkon, joka on suurin piirtein sama kuin seisoessa eikä väsytä selkää.

Satulatuolilla istuttaessa asento on puoliksi seisova, ja osa painosta jakautuu jaloille. Istuinluiden tulee asettua tuolin pehmustetuimpaan kohtaan, jolloin lantionpohjaan ei kohdistu painetta. Satulatuolille istuudutaan takakautta, jotta tuoli ei karkaa alta pois.

Indy 6 -satulatuoli on näppärä ja edullinen, ergonominen ratkaisu kotitoimistolle. Istuinosa on verhoiltu aidolla nahalla, joka on laadukas ja kestävä materiaali toimistokäytössä. Selkänojattomalla satulatuolilla mahtuu näppärästi kääntyilemään ja rullailemaan pienemmässäkin tilassa.