Suodata

SuodataSELKAn yksijalkainen sähköpöytä sopii pieneen tilaan

SELKA ELECTROn yksijalkaiset sähköpöydät sopivat kompaktin kokonsa ansiosta pieneenkin tilaan, joten ne ovat aivan loistavia etätyöpöytiä. Pitkä, kolmemetrinen johto antaa runsaasti mahdollisuuksia pöydän sijoittamisessa juuri sopivaan paikkaan myös kotitoimistolla. SELKA ELECTROn maksimikorkeus 121 cm soveltuu myös pitkille käyttäjille seisomatyöskentelyyn.

ELECTROssa erikoisominaisuutena on mahdollisuus säätää korkeutta Linak Desk Control -mobiilisovelluksella. Mobiilisti hallittava korkeudensäätö on todella näppärä toiminto päivittäisessä käytössä. Mobiilisovellukseen voi tallentaa useimmin käytetyt pöydän korkeussäädöt senttimetrin tarkkuudella, joten työasennon muuttuessa ei joka kerran tarvitse etsiä sopivaa korkeutta uudestaan.

Mobiilisovellukseen voi lisäksi asettaa motivoivia seisomistavoitteita. Sovellus muistuttaa aina, kun olisi hyvä nousta ylös pöydän äärestä. Näin varta vasten ergonomiseen työskentelyyn hankitun työpöydän ominaisuudet eivät jää hyödyntämättä. Sovellus seuraa kalorinkulutusta ja päivittäistä edistymistä, mikä kannustaa entisestään kiinnittämään huomiota työasentoon ja omaksumaan terveellisiä tottumuksia.

Sähköpöytä seisoma- ja istumatyön sujuvaan yhdistämiseen

Istumatyö altistaa tuki- ja liikuntaelinsairauksille sekä lisää eri pitkäaikaissairauksien riskiä. Istuttaessa pitkiä aikoja kerrallaan lihakset passivoituvat ja kuluttavat vähän energiaa, jolloin sokeri- ja rasva-aineenvaihdunta heikkenevät. Pitkäaikainen, staattinen seisomatyö taas voi aiheuttaa jalkojen turvotusta ja jatkuessaan erityyppisiä selkäkipuja.

Korkeussäädettävä sähkötyöpöytä kannustaa vaihtamaan työasentoa

Työasentojen vaihtelu päivän mittaan on ensiarvoisen tärkeää. Seisoessa lihasryhmät toimivat aktiivisesti kannatellen seisojaa tuolin sijaan, jolloin aineenvaihdunta vilkastuu ja olo tuntuu virkeämmältä. Työasentoa olisi suositeltavaa vaihtaa noin tunnin välein, ja noin puolet päivästä olisi hyvä työskennellä seisten.

Istuma- ja seisomatyön yhdistäminen hoituu vaivattomasti sähköpöydän avulla. Sähköpöydän etuna on sen helppo korkeudensäätö halutulle työskentelykorkeudelle napin painalluksella. Koska sähköpöytää on tarkoitus nostaa ja laskea useita kertoja päivässä, on toiminnallisuuden kannalta tärkeää, että sähköpöydän moottori ja mekanismi toimivat nopeasti, tasaisesti ja hiljaisesti.

Huomioi työpöydän oikea korkeus

Ergonomisesti oikea korkeus työtasolle niin seisoma- kuin istumatyössäkin on sellainen, jossa työtaso tukee käsiä kyynärpäiden ollessa 90 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Näin vältytään hartiaseudun rasitukselta, joka nopeasti aiheuttaa jännityspäänsärkyä.