Toimitusmaksu 12,90 €. Ilmainen toimitus yli 250 € tilauksille. Tilaaminen ei edellytä rekisteröitymistä.

Ajasto 2024 Kalenterimallisto

Ota harppaus vuoteen 2024 ja tutustu Ajaston uuteen kalenterimallistoon, joka tarjoaa hyväksi havaittuja klassikoita, uusia oivalluksia ja vuoden 2024 värejä.

Kalenterikuvasto 2024

Inspiroidu arjesta bujoilun avulla

Mikä ihmeen bujoilu? Bullet Journal on ajanhallintaa, mindfullnessia ja aikuisten askartelua.

Blogista inspiraatiota bujoiluun

Ajasto 2024 -kalenterimallisto tarjoaa suosittuja klassikkokalentereita 

Tutustu Ajaston vuoden 2024 kalenterimallistoon, josta löydät sopivan kalenterin jokaiseen tilanteeseen. Ajasto tarjoaa monipuolisen valikoiman eri kokoisia seinäkalentereita, pöytäkalentereita ja taskukalentereita.

Ajaston suloisimmat seinäkalenterit 2024

Vastustamattomat eläinaiheiset minikalenterit

Suosituksi noussut A5-kokoinen, Ajaston pienin seinäkalenterimallisto on kasvanut uusilla eläinaiheisilla Hauvat-Kisut- sekä Hepat & Ponit -kalentereilla. Suloisten, pieneen tilaan sopivien seinäkalenterien aukeamilla seikkailevat hellyttävät eläinpienokaiset. Kalenterit sisältävät lisäksi aiheensa mukaisten eläinten viralliset nimipäivät. Nämä herttaiset kalenterit ovat todellinen piristysruiske päivään

Ajasto seinäkalenterit 2024

Kalenteri tuo hyvinvointia ja ajanhallintaa

Kaipaatko arkeen jotain inspiroivaa, luovaa, taiteellista ja hyvinvointia parantavaa? 

Kokeile trendikästä bujoilua ja luo oma kalenteri! Aikuisten askartelu inspiroi ja rentouttaa.

Tiesitkö tämän Bullet Journalista?

Bujoilu jatkaa suosiotaan. Bujo eli Bullet Journal on muistikirja, päiväkirja ja kalenteri samoissa kansissa. Bujon pohjana voi käyttää muistikirjaa tai vihkoa, johon luodaan omat kalenterinäkymät vuosi-, kuukausi- ja viikkonäkymä kerrallaan, suuremmasta pienempään. Sivuille aletaan täyttää omia päiväkirjamerkintöjä, luonnoksia ja muistilistoja. Tämän hetken suunnitelmat tulevaa varten ja mennet muistot parhaista hetkistä pysyvät tallessa yksien kansien välissä.

Bujon askartelu on ihanan luovaa ja rentouttavaa, ja se tuo uutta inspiraatiota omaan arkeen. Samalla sen avulla saa hallintaa oman arjen pyöritykseen. 

Erilaiset listat ja luettelot, kuten tapahtumat, unelmat, tavoitteet ja päämäärät kuuluvat olennaisena osana bujoiluun. Luovuutta pääsee hyödyntämään bujon tuunaamisella oman näköiseksi. Koristelussa voi hyödyntää värikyniä, teippejä ja tarroja.

Tärkein sääntö bujoilussa on, että säännöt on tehty rikottaviksi. Bujoa tehdään itseä varten. Monet voivat kuitenkin hyötyä yleisohjeista selättääkseen valkoisen paperin kammon ja päästäkseen alkuun. Kurkkaa lisää tietoa bujoilusta blogitekstistä.

Ihastu bujoiluun

Bujoilua harrastaville on tuotu uusia vaihtoehtoja kuten Ajasto Maker 2024 ja Ajasto My Year 2024, joissa on yhdistetty hyvinvointia tukevaa sisältöä trendikkääseen bujoiluun. Molempien kalenterien mukana tulee tarra-arkki askartelua varten. Kangaskantinen, raikkaan luumunvärinen Tempo-taskukalenteri kannustaa tekemään kalenterista päiväkirjan. 

Bujoiluun sopivat hyvin Planner-muistikirjat Nordic Colours -väreissä. Muistikirjassa on sisällysluettelo ja numeroidut pistesivut, jotka helpottavat bujoilua mutta eivät rajoita luovuutta. 

Tutustu lisää pöytäkalentereihin ja muistikirjoihin, joita voi käyttää bujoilukalentereina.

Ajasto muistikirjat bujoilun avuksi

Aito ja alkuperäinen Ajasto Yliopiston Almanakka 2024

Ajasto Yliopiston Almanakka on todellinen klassikko ja oikea kalenterien esi-isä. Se on Helsingin yliopiston almanakkatoimiston vuosittain julkaisema almanakka, ja se on tunnettu myös nimellä kansanalmanakka.

Ajasto Yliopiston Almanakka 2024 sisältää runsaasti erilaista sisältöä liputuspäivien, nimipäivien ja kirkollisten juhlapäivien ohella, kuten kuun vaiheet, auringon nousu- ja laskuajat monella paikkakunnalla, planeettojen asennot ja eläinradan merkit.

Almanakka tarkoittaa vihkoa tai kirjasta, jossa on kalenteriosion lisäksi mukana tähtitieteellisiä tietoja ja merkintöjä.

Kalenteriosion lisäksi Ajasto Yliopiston Almanakassa on myös luettelo auringon- ja kuunpimennyksistä, säätilastoja, luettelo markkinoista ja toripäivistä. Loppusivuilla on lisäksi vuosittain laadittava artikkeli jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Ajasto Yliopiston Almanakka on saatavilla taskukalenterina suomeksi ja ruotsiksi (Ajasto Universitetsalmanackan) sekä Ajasto Yliopiston Almanakka pöytäkalenterina.

Ajasto taskukalenterit 2024

Tiesitkö tämän kalenterin historiasta?

Kalenteri juontaa alun perin juurensa latinan kuuluttajaisia tarkoittavasta sanasta calendae. Muinaisessa Roomassa ylipappi kuulutti kuukauden ensimmäisenä päivänä kansalle tulevan kuukauden juhlat ja tärkeät päivät. Nykyään sana kalenteri on vakiintunut suomen kieleen, ja se on esiintynyt kirjakielessä Agricolan ajoista lähtien. Kalenteri siis luettelee vuoden päivät sekä juhlapäivät.

Mikä sitten on vanhan kansan käyttämän almanakan ja kalenterin ero, vai puhutaanko samasta asiasta vain eri termillä? Kalenterin rinnalla käytettävä sana almanakka viittaa pieneen vihkoon tai kirjaseen, jossa on kalenteriosion lisäksi mukana tähtitieteellisiä tietoja ja merkintöjä, kuten auringon- ja kuunpimennykset sekä auringon ja kuun nousut ja laskut. Sana almanakka juontaa juurensa kreikan kielen sanasta almenikhiaka.

Monen vuoden kalenterit sopivat hitaampaan elämänrytmiin

Viiden vuoden kalentereiden ja kymmenen vuoden kalentereiden suosio on kasvanut viime vuosina. Ne soveltuvat tuliaisiksi vaikkapa mökkivierailulle. Mökillä elämänrytmi on hitaampaa, ja yhdessä vietettyjä kesiä on mukava muistella vuosienkin jälkeen.

Tai miten olisi Ajasto Säävuosi 2024 -kalenteri, jonka avulla on helppo tarkkailla sääilmiöitä ja pitää kirjaa säätilasta. Sääpäiväkirja sisältää perussäätietoa eri vuodenaikoina sekä vihjeitä sääntarkkailuun. Loistavaa rauhalliseen tahtiin ja dowshiftaamiseen!

Ajasto Luontomappi 2024 -kalenteri sopii innokkaalle kalamiehelle. Kalenterin sivuille on merkitty kalojen ottiajat, jotka kertovat, milloin on otollisin hetki lähteä kalareissulle. Omia lappusia tai vaikka kalastuslupia varten kalenterissa on joka kuukaudelle oma säilytystasku.

Ajasto pöytäkalenterit 2024

Ajaston kalenterit tukevat suomalaista työtä

Tänä vuonna Ajasto valmistaa Suomessa lähes 2 miljoonaa kalenteria. Valikoimassa on taskukalentereita, pöytäkalentereita, seinäkalentereita ja järjestelmäkalentereita yli 100 erilaista vaihtoehtoa. Valtaosa kalentereista valmistetaan joko osittain tai kokonaan Suomessa. Täysin kotimaassa valmistetut kalenterit on merkitty Avainlippu-tuotemerkillä.

Kalentereiden aktiivisina käyttäjinä me suomalaiset kuulumme kärkimaiden joukkoon.

Tuotteiden korkea laatu on aina ollut Ajaston kalentereille ominaista. Kalentereiden kansimateriaalit valitaan huolellisesti ja kansien tikkauksissa ja sidonnassa kiinnitetään erityistä huomiota niiden kestävyyteen.

Vastuullisuus, toimivuus, korkea laatu ja näyttävä design – Niistä on Ajaston 2024 kalenterit luotu

Ajaston kalenterit ovat olleet markkinoilla jo vuodesta 1887.

Yhteistä Ajaston kalentereille on kotimaisuus, toimivuus, tyylikkyys, laatu ja ekologisuus.

Ajasto on vastuullinen toimija myös ilmastonäkökulmasta. Suurin osa kalentereista valmistetaan FSC-sertifioidulle suomalaiselle paperille, jonka raaka-aine tulee pääosin kotimaisesta mäntymetsästä. Tämän vuoden Ajaston kalentereista suuri osa on valmistettu Suomessa.

Tuotteessa oleva Avainlippu-merkki kertoo, että tuote on valmistettu alusta loppuun Suomessa.

Ajaston valikoimiin kuuluu myös eko-kalentereita, hyvänä esimerkkinä jo useita vuosia  valikoimaan kuulunut, kierrätyspaperista valmistettu pöytäkalenteri Wega Eko. Ajasto haluaa tarjota valveutuneille kuluttajille koko ajan entistä enemmän vastuullisia tuotteita.

Ajastolle kalentereiden suunnittelussa on aina ollut tärkeää luoda toimivia sisältöjä. Asetteluissa ja sisällöissä on huomioitu eri käyttäjien tarvitsemia ominaisuuksia, esimerkiksi kissojen, koirien ja hevosten viralliset nimipäivät ja kalojen ottiajat.

Ajasto pyrkii vuosien mittaan kehittämään kalentereita aina vain paremmiksi ja toimivammiksi asiakkailta saamansa palautteen pohjalta. Näin kalenterien käyttäjät pääsevät aidosti ääneen, ja tulevaisuuden kalenteri tehdään kuluttajien kanssa yhdessä. Ajasto ottaa vastaan ideoita ja kuvia käyttäjiltä sekä ottaa ne huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Esimerkiksi uutuutena vuoden 2024 valikoimassa on A5 Trend-kalenterimallisto, joka sisältää kahdeksan erilaista designia ja väriä. Mallisto on suunniteltu erityisesti asiakkailta tulleiden palautteiden pohjalta. Muita kauden uutuuksia ovat Wega Life, Jääkaappikalenteri, Simple-sarjan seinäkalenteriPerhemuistikko Ihana sekä Työpöytäkalenteri.

Ajasto kehittää tuotteitaan paremmiksi vuosi vuodelta asiakkaiden palautteiden pohjalta.

Ei ole aivan sama miltä kalenteri näyttää! Kalenterin ulkoasuun vaikuttaa paljolti kannessa käytetty materiaali ja väri. Ajaston kalentereissa on aikaa seuraava värimaailma ja näyttävä design. Suomessa kalentereilta toivotaan vuosi vuodelta enemmän värivaihtoehtoja, joita Ajaston kalentereista löytyykin kiitettävä valikoima jokaiseen makuun.

Ajaston uusi kalenterimallisto tarjoaa hyväksi havaittuja klassikoita, uusia oivalluksia ja toivottuja vuoden värejä. Suuntaa katse tulevaan, tutustu kalentereihin ja suunnittele vuosi 2024 jo hyvissä ajoin!

Ajasto kalenterikuvasto 2024