Suodata

SuodataAugust Wall – ääntä vaimentava akustiikkapaneeli ja rahi

Softrend August Wall on ääntä vaimentava akustiikkapaneelisarja avoimiin tiloihin. Akustiikkapaneelit sopivat tyylillisesti hyvin yhteen August-sarjan kalusteiden kanssa. Kalustesarjan pohjoismainen, rauhallinen ja ajaton design sopii monen tyylisiin sisustuksiin.

August Wall -akustiikkapaneelit ja rahit

Näytä tuotteita sivulla
Tuotteita yhteensä 1 kpl
«1»
Lue lisää

August Wall akustiikkapaneeli ja rahi

Tuotenumero: 217015

 

 
KPL
Pyydä tarjous
Näytä tuotteita sivulla
Tuotteita yhteensä 1 kpl
«1»

Akustiikkapaneelit vähentävät avoimen tilan kaiuntaa

Pehmeät, ääntä vaimentavat paneelit kiinnitetään seinään, ja ne luovat suuren ääntä vaimentavan pinnan. Seinän ja akustiikkapaneelin väliin jäävä ilmakerros toimii lisä-äänenvaimentimena matalille taajuuksille.

August Wall vaimentaa ääntä ja parantaa tilan akustiikkaa. Rauhallinen, ajaton design tuo tilaan pehmeyttä.

Akustiikkapaneelit ja erillinen rahi muodostavat yhdessä sohvan ja antavat mahdollisuuksia monipuolisiin yhdistelmiin muiden August-kalusteiden kanssa. Ääntä vaimentava August Wall on kaunis ja kätevä ratkaisu esimerkiksi avoimiin asiakastiloihin, joissa melu ja kaikuminen on häiritsevää. Siirreltävien rahien ansiosta kokonaisuutta on helppo muokata aina tarpeen mukaan.

Oletko kalustamassa avotoimistoa tai toimiston julkista, avointa tilaa kuten aulatiloja?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin esittelemme tuotteen virtuaalisesti Teamsin välityksellä.

Olet myös tervetullut showroomiimme tutustumaan August Wall -akustiikkapaneeleihin ja -raheihin, sekä niiden monipuolisiin verhoiluvaihtoehtoihin.

Ota yhteyttä

Akustinen ympäristö vaikuttaa keskittymiseen, työtehoon ja mielialaan

Akustisella ympäristöllä eli aistimallamme äänimaisemalla on tärkeä rooli elämässämme. Se vaikuttaa työn tehokkuuteen, työssä viihtymiseen ja viime kädessä myös terveyteemme. Salaisiksi tarkoitetut keskustelut voivat päätyä huonon äänieristyksen takia ulkopuolisten korviin, jolloin koituu haittavaikutuksia työturvallisuuteen tai tietoturvalle.

Akustinen ympäristö vaikuttaa työn tehokkuuteen ja jopa terveyteemme.

Suurissa tiloissa ja avokonttoreissa ongelmana on usein kaiku, joka haittaa työrauhaa ja keskittymistä. Julkiset tilat ovat alttiita häiritsevän melun syntymiselle, kun asiakasliikenne on suurta ja tiloissa on paljon paljaita, kaikuvia pintoja. Avotoimistot edistävät yhteistyötä tiimien välillä, mutta niissä keskittyminen koetaan vaikeaksi taustahälinän takia. Pitkällä aikavälillä voi ilmetä jopa kuulovaurioita ja oman äänen rasittumista, kun ääntä joutuu korottamaan melun yli.

Meluisat julkiset tilat tai asiakastilat vaikuttavat negatiivisesti mielialaan, jos melu koetaan ärsyttävänä. Äänten kokemiseen vaikuttaa niiden voimakkuuden ja taajuuden lisäksi myös niiden laatu, eli onko kyse jatkuvasta vai katkonaisesta äänestä, musiikista vai melusta. Vaikka ääni ei olisi erityisen kova, voi se silti häiritä merkitsevästi. Tällaisia ääniä ovet vaikkapa tuulettimet, askeleet ja puhelinkeskustelut.

Jälkikaiunta-aika on tärkeä huoneakustiikan tunnusluku

Jälkikaiunta-aika on yksi tärkeimpiä mitattavia asioita, kun mietitään tilojen akustiikkaa ja ääniergonomiaa. Kaiun kestoa mitataan sekunteina ajalla, jonka aikana ääni hiljenee 60 desibeliä äänilähteen hiljennyttyä. Pitkä jälkikaiunta-aika hankaloittaa puheen ymmärtämistä toimistoympäristössä. Musiikki taas vaatii pidemmän jälkikaiunta-ajan, jotta kuulija hahmottaisi sen parhaiten. Esimerkiksi kirkossa pitkä kaiunta-aika luo tunnelmaa. Ihmiskorva kuulee äänet tarkimmin ja tulkitsee puhetta parhaiten taajuudella 300-3000 Hz, joten tilojen akustiikassa huomioidaan taajuusväli 250-4000 Hz.

Tilojen ääniergonomiaan voidaan vaikuttaa kalusteilla

Hyvässä akustisessa toimistoympäristössä jälkikaiunta-aika on 0,6 sekuntia taajuusvälillä 250-4000 Hz, mikä pyritään saavuttamaan kalusteilla. Vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi työntekijöiden määrä, toimistolaitteiden aiheuttama melu sekä työntekijöiden mahdollinen tarve hiljaiseen tilaan, yksityisyyteen ja puhelinkeskusteluihin.

Mitä enemmän ympäristössä on melua, sitä enemmän tarvitaan myös akustiikkakalusteita.

Muutaman ihmisen neuvottelutilassa tärkeintä on äänen vaimennus tai jopa äänieristys, kun taas kaikumista ei tarvitse olla lainkaan. Pienemmissä neuvotteluhuoneissa pyritäänkin 0,6 sekunnin jälkikaiunta-aikaan. Hieman isommissa neuvottelutiloissa pyritään 0,8 sekunnin jälkikaiunta-aikaan. Näin ääni kuuluu selkeästi ja ymmärrettävästi kaikille osallistujille myös huoneen perälle.

Avokonttorissa tavoiteltu jälkikaiunta-aika on 0,5 sekuntia. Sama jälkikaiun tavoiteaika pätee moneen julkiseen avoimeen tilaan, kuten kauppakeskuksiin, ravintoloihin, hotelleihin ja sairaaloihin.

Akustiikkakalusteet vaimentavat taustamelua ja kaikua

Tila tarvitsee sekä ääntä absorvoivia eli ääntä imeviä että ääntä heijastavia pintoja, jotta esimerkiksi puheen kuuleminen olisi optimaalista. Vaimentavat ja tilan kaiuntaa vähentävät pinnat auttavat ihmiskorvaa erottamaan puheessa tavut ja äänteet, kun taas heijastavilla pinnoilla voidaan kohdistaa äänen kulkua kuulijoihin päin.

Huokoiset materiaalit kuten vaahtomuovi, tekstiili ja huopa absorboivat tehokkaasti ääntä. Kovat pinnat, kuten lasi ja betoni taas heijastavat äänen takaisin, mikä aiheuttaa kaikumista.

Hillitty design antaa tilaa leikittelyyn

Ajaton ja hillitty muotoilu sopii monen tyylisiin sisustuksiin. Verhoilun suhteen tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja, joten väreillä pääsee leikittelemään. Meren hioutuneet, pyöreäreunaiset kivet ovat antaneet inspiraatiota paneelien muotoiluun. Laadukkaat materiaalit ja käsityötaito takaavat, että kaluste kestää käytössä pitkään.

Valitse omaan tarpeeseen sopivat materiaalit

August-kalusteiden verhoilun suhteen valittavissa on runsaasti vaihtoehtoja niin valmistajan, värien kuin verhoilukankaan ominaisuuksienkin suhteen.

Kierrätettyjä ja luontoystävällisiä kankaita valikoimassa ovat 100% kierrätysmuovista valmistettu Camira Rivet ja kierrätettyä polyesteria hyödyntävä Gabriel Cura.

Kalusteiden verhoilukangas ei ole irrotettavissa. Verhoilun alla on paloturvallista ja ääntä imevää, kestävää vaahtomuovia. Istuin- ja selkätyynyt ovat umpinaiset. Raheihin on saatavana jalkavaihtoehtoina massiivitammiset 4-pistejalat asiakkaan toivomalla viimeistelyllä tai metallijalat liukuesteillä.

Akustiikkapaneeleilla ja rahilla on viiden vuoden takuu.

Käyttäjäystävällistä muotoilua ja laadukkaita, käsin valmistettuja kalusteita

Softrend on vuonna 1997 perustettu virolainen perheyritys, joka on erikoistunut nykyaikaisten toimistojen ja julkisten tilojen kalusteisiin.

Softrend tunnetaan Euroopassa oivaltavista ja mukavista tuotteistaan. Tehtaan 35 mestaria valmistavat kalusteet käsityönä.

Kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen omassa tehtaassa Väänassa, Tallinnan lähistöllä.

Kalusteissa yhdistyy paitsi mukavuus ja käyttäjäystävällinen huippudesign, myös tuotteiden korkea laatu. Laatu käsittää kestävät materiaalit, työtavat sekä osaavan henkilökunnan. Softrendin päätöksenteko perustuu kestävään kehitykseen sekä luonnon, ympäristön ja ihmisten tarpeiden huomioimiseen.

August-sarjan kalusteiden suunnittelun takana on korkeatasoisen suunnittelutoimisto Iseasin tuotesuunnittelija Pent Talvet.

"Pidän järkevistä esineistä. Laatua huokuvista yksityiskohdista. Muotoilusta, joka kestää."

Iseasin suunnittelijatiimillä on kokemusta elektroniikan alalta, lääketieteellisistä laitteista, huonekalusuunnittelusta sekä sisustusarkkitehtuurista. Suunnittelun ideologiana on tarjota kuluttajalle toiminnallisuutta, helppokäyttöisyyttä ja kestävyyttä tuotteissa, jotka samalla ovat kauniita.

Virolaisten yhteistyökumppanien lisäksi Iseasilla on kansainvälistä kokemusta suunnittelutyöstä meille suomalaisille tutuille yrityksille kuten Martela, Finlux ja Paulig.