Suodata

SuodataTarvikekasetti vai laitevalmistajan värikasetti?

Uusiokäytetyt tarvikekasetit ovat alkuperäiskasetteja ympäristötietoisempi ja edullisempi vaihtoehto tulostaa.

Ympäristöystävällisempiä ja edullisempia värikasetteja kierrätetyistä materiaaleista

Tulostinvalmistajat suosittelevat käyttämään tulostimissaan alkuperäisiä, juuri tietylle tulostimelle suunniteltuja ja valmistettuja värikasetteja, jotta tulostin toimisi juuri oikealla tavalla ja jotta sen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Laitevalmistajan omat mustekasetit ovat takuulla laadukkaita ja luotettavia, mutta monesti hinnaltaan melko arvokkaita. Ne valmistetaan uusista raaka-aineista, joten niiden valmistaminen on ympäristöä kuormittavampaa.

Tarvikekasetit ovat täysin alkuperäistä vastaavia, mutta laitevalmistajasta riippumattoman valmistajan tuottamia värikasetteja. Ne ovat tuotantoprosessinsa puolesta ympäristöystävällisempiä ja asiakkaalle edullisempia, koska ne tehdään kierrätetyistä alkuperäisvärikaseteista. Toisin kuin laitevalmistajan omia, tulostinkohtaisia mustekasetteja, tarvikekasetteja voidaan käyttää useassa tietyn valmistajan tulostinmallissa.

Uusiokäytetyt tarvikekasetit säästävät luonnonvaroja

Paperin säästäminen on jo tuttu aihe, mutta yhtä lailla kannattaa muistaa ajatella käytettyjen mustekasettien ympäristövaikutuksia.

Kierrättäminen on nykyaikaa, ja alkuperäistä ekologisemman, kierrätetyn värikasetin valitsemalla tuet tuotteiden uusiokäyttöä ja säästät näin luonnonvaroja. Värikasettien uudelleenkäyttöä voidaan pitää ympäristövastuullisempana kuin vain materiaalin kierrättämistä, koska siinä ei tarvitse käyttää luonnonvaroja materiaalien kuten muovin ja metallin hajottamiseen ja uudelleenprosessoimiseen.

Valmistusprosessissa kierrätetyt värikasetit puretaan ja niiden osat puhdistetaan. Värikasetit testataan ja niiden käyttöikänsä päähän tulleet osat vaihdetaan, jotta niiden hyvä laatu ja toimivuus voidaan taata.

Värikasettien kierrättäminen on ympäristöteko

Värikasetit koostuvat ympäristölle haitallisista materiaaleista, kuten muovista, metallista ja väriaineiden kemikaaleista. Maailmanlaajuisesti käytetään noin miljoona värikasettia päivässä, ja niistä suurin osa päätyy kaatopaikoille jätteeksi, jonka maatumisaika on 1000 vuotta. Kierrätä siis aina käytetyt väripatruunat, jotta ne eivät päätyisi luontoon ja vesistöihin, ja jotta niitä voidaan käyttää uudestaan tarvikekasettien valmistuksessa.

Kysy värikasettien kierrätyksestä asiakaspalvelustamme +358 9 7599 510 tai asiakaspalvelu@vipoffice.fi.

Ota yhteyttä

Tarvikekasetit ovat edullinen vaihtoehto

Pidemmällä aikavälillä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten tulostamisesta voisi tehdä edullisempaa. Tulostinvalmistajan alkuperäinen värikasetti maksaa enemmän, vaikka käytännössä tarvikekasetti ajaa saman asian. Tarvikekasettien käyttäminen tulostimissa alkuperäisten mustepatruunoiden sijasta voi säästää yllättävän paljon rahaa, kun et turhaan maksa brändistä.

Värikasetit turvalliseen ja laadukkaaseen tulostukseen

Tarvikekasetit kannattaa hankkia aina luotettavalta jälleenmyyjältä, jotta varmasti saat laadukkaan ja tulostimeesi soveltuvan tuotteen. Meiltä löydät laadukkaat, hyviksi todetut Dataproducts- ja Coraljet-tarvikekasetit kaikkiin yleisimpiin tulostimiin, kuten Brother, Canon, HP ja Xerox.

Tarvikekaseteilla on joustava takuu, joten niiden käyttäminen on aivan yhtä turvallista kuin alkuperäistenkin värikasettien käyttäminen. Mikäli jotain yllättävää sattuisikin ihan minkä tahansa valmistajan värikasetin käytön kanssa, kannattaa olla takuuasioissa ensimmäisenä meihin yhteydessä. Tarvikekasetin käyttäminen alkuperäisen kasetin sijasta ei vaikuta itse tulostimen takuuseen.