Suodata

SuodataVältä staattisen työasennon haitat korkeussäädettävän työpöydän avulla

Niskat jumissa, selkä kipeä ja aivot sumussa? Paras keino torjua staattisten työasentojen aiheuttamia haittoja päätetyöskentelyssä on vaihtaa työasentoa riittävän usein päivän aikana. Toimistokalusteista tärkein onkin ergonominen, korkeussäädettävä työpöytä, jonka avulla voi päivän mittaa työskennellä vuoroin seisten tai istuen.

Ergonomista työasentoa tukevat kalusteet maksavat itsensä takaisin pitkällä aikavälillä työperäisten kipujen ja sairaslomien vähentymisenä.

Korkea ryhmätyöpöytä luovaan tilankäyttöön

Siirreltävä ideointipöytä Rolf on näppärän kokoinen luovaan workshop-tyyppiseen työskentelyyn. Seisova työasento korkean pöydän ääressä pitää kehon ja mielen virkeänä.

Seisominen ja vapaa liikuskelu projektin äärellä kannustaa tiimin jäseniä osallistumaan aktiivisesti yhteiseen ideointiin.

Pöytää on helppo liikutella tarpeen mukaan jaloissa olevien pyörien ansiosta. Tilaa voi näin käyttää uudella tavalla ja spontaanisti.

Kaasujousella säädettävä SELKA-pöytä

SELKAn kaasujousella korkeussäädettävät pienet työpöydät sopivat niin etätyöhön kuin toimistollekin. Siro pöytä on kevyt siirtää haluttuun työpisteeseen tai vaikka terassille. Pöydän saa säädettyä portaattomasti sopivalle korkeudelle niin istuma- kuin seisomatyöhönkin.

Kaasujousella toimiva korkeussäätö ei vaadi sähköä, joten olet täysin vapaa valitsemaan parhaiten luovuutta ja työn iloa tuottavan työskentelypisteen.

SELKAn korkeussäädettävät työpöydät ovat huippulaatuista, selkeälinjaista suomalaista designia. Ne on suunnitellut vuoden 2019 kalustemuotoilija Ari Kanerva. Tukevarakenteiset SELKA-pöydät ovat lyhyessä ajassa nousseet etänä työskentelevien suosioon niin meillä kuin ympäri Eurooppaakin.

Valitse ergonominen työtuoli

Seisomatyön vastapainoksi on hyvää vaihtelua välillä istahtaa alas. Korkeussäädettävän työpöydän kaveriksi sopii mikä tahansa ergonominen työtuoli. Esimerkiksi satulatuoli sekä monet aktiivituolit vaativat hiukan korkeamman työpöydän kuin tavallinen toimistotuoli, joten niiden käyttäjälle pöydän korkeudensäätö on olennainen ominaisuus. Jos haluat käyttää perinteistä työtuolia, säädä työpöytä vain matalammalle.

Satulatuoli sopii korkeussäädettävän pöydän kaveriksi

Aktiivinen istuminen satulatuolilla ylläpitää selän aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Selkä saa luonnollista poikittaista liikettä ja vatsalihakset aktivoituvat tukiessaan kehon ryhtiä. Lihakset joutuvat työskentelemään istuma-asennon ylläpitämiseksi. Oikeassa istuma-asennossa satulatuolilla lantio on kääntyneenä eteen ja alaselkä muodostaa luonnollisen notkon, joka on suurin piirtein sama kuin seisoessa eikä väsytä selkää.

Satulatuolilla istuttaessa asento on puoliksi seisova, ja osa painosta jakautuu jaloille. Istuinluiden tulee asettua tuolin pehmustetuimpaan kohtaan, jolloin lantionpohjaan ei kohdistu painetta. Satulatuolille istuudutaan takakautta, jotta tuoli ei karkaa alta pois.

Indy 6 -satulatuoli on näppärä ja edullinen, ergonominen ratkaisu kotitoimistolle. Istuinosa on verhoiltu aidolla nahalla, joka on laadukas ja kestävä materiaali toimistokäytössä. Selkänojattomalla satulatuolilla mahtuu näppärästi kääntyilemään ja rullailemaan pienemmässäkin tilassa.